ZADRŽAVANJE VODE JE ZAISTA PROBLEM

Recimo da izgubite 1 kilogram za 14 dana. Odličan je rezultat, ali se i dalje prikrivate kad se pogledate u ogledalo ili odmjerite jer još uvijek ne vidite rezultate i naduti ste. Zadržavanje vode do kojeg dolazi je odgovor vašeg tijela na masne stanice koje oslobađaju nakupljene hormone i toksine. Rješenje za vidljivo mršavljenje? Uklonite višak vode iz tijela.

Voda predstavlja 60% vaše tjelesne težine. Svaki dan gubite i vraćate oko 2 ili 3 litre. Nekih dana zadržavate više vode, a nekih manje. Zadržavanje vode se primijeti u prstima, gležnjevima, stopalima i trbuhu.

Ako ste poput većine muškaraca, problem biste mogli riješiti dodavanjem manje soli u svoju prehranu. Natrij je dobro poznat krivac za zadržavanje vode. Ali nije jedini. Dijeta može uzrokovati isti problem.

Zašto vaše tijelo zadržava više vode kada idete na dijetu? I što možete učiniti? Otkrijte 4 učinkovita savjeta kako izbjeći nadutost svaki put kada pokušate smršavjeti.

1. Ne uskraćujte tijelu hranu

Studije su pokazale da nedostatak kalorija podiže razinu kortizola (hormon stresa). To uzrokuje otpornost na inzulin u tijelu, nakupljanje masnoća u trbuhu i veliko zadržavanje vode. Iako je za gubitak kilograma potreban manji unos kalorija, ne smijete pretjerivati.

2. Nemojte pretjerivati s fizičkom aktivnošću

Očito je tjelesna aktivnost potrebna ako želite sagorjeti masnoću, povećati mišićnu masu ili smršavjeti, no ako pretjerate, to može podići razinu kortizola, kao i kada tijelu uskraćujete hranu. Nema smisla gubiti kilograme ako se onda osjećate naduto.

Tjelesna aktivnost niskog intenziteta snižava kortizol, dok fizička aktivnost visokog intenziteta umjesto toga malo podiže razinu kortizola, ali također pomaže tijelu da dugoročno rješava negativne učinke stresa. Tajna leži u umjerenosti.

3. Priuštite si težak obrok

Zvuči previše dobro da bi bilo istinito, ali znanstveno je dokazano da teški obrok kada slijedite niskokaloričnu dijetu eliminira višak vode iz tijela. Najpoznatije istraživanje zasigurno je „Eksperiment gladovanja u Minnesoti“ u kojem su dobrovoljci započeli s niskokaloričnom dijetom.

Kada su volonteri dobili visoko kalorični obrok kako bi proslavili dolazak usred eksperimenta, izgubili su veliku težinu. Njihova razina kortizola drastično je opala kao i zadržavanje vode.

4. Uzmite visokokvalitetni diuretik

Kao što je spomenuto ranije, kada počnete gubiti kilograme, masne stanice počinju oslobađati toksine i hormone i vaše tijelo počinje zadržavati vodu. Upravo u tom trenutku vašoj jetri i limfnom sustavu najviše treba podrška.

Ako se sav višak tekućine i toksina ne eliminira iz tijela osjetit ćete se slabo ili čak bolesno.

Uzimanje visokokvalitetnog diuretika poput Turbo Fixa pomoći će vam da eliminirate suvišnu vodu, a da vaš balans mineralnih soli ostane netaknut.

Turbo Fix uklanja do 27% viška vode iz tijela, smanjuje oticanje, uklanja toksine iz vašeg tijela i podržava organ odgovoran za sagorijevanje masnoće - jetru. Najbolja stvar kod Turbo Fixa: budući da je to napredna formula i da su sastojci potpuno prirodni, rezultati su vidljivi već nakon nekoliko dana.

Proizvodi za vas

-50%
Posebna cijena 179,99 kn Standardna cijena 359,98 kn
Pogledajte proizvod