Kako izgleda DAN triatlonaca u izolaciji?

Tomas je predstavnik Slovačke u triatlonu. Triatlonom se bavi 3 godine, a od prve godine počeo je sudjelovati i u europskim natjecanjima, u kojima zauzima vodeće položaje. Pred sobom ima još mnogo sportskih ambicija i prvenstava koje bi želio osvojiti.

Možete li zamisliti kako će trenutna situacija utjecati na život vrhunskog sportaša?

Pogledajte kako izgleda njegov dan u izolaciji.

Tomaš: "Karantena me najviše pogodila zbog zatvaranja bazena. Za mene kao bivšeg plivača bazen je bio svakodnevna stvar, jako me veseli kad vani ugrije dovoljno da možemo otići do jezera na kupanje.

Osim ako je hladno, onda trening plivanja mora se odvijati kod kuće i nastojimo održati svojeplivačke performanse na različite načine - posebno treningom za snagu - trener nam svakodnevno šalje nešto novo, a ja se trudim 100% slijediti režim treninga."

Dan triatlonca u izolaciji

"Bazeni su zatvoreni, tako da sam dobio nešto duži san nego inače kad se budim u 6:00 tijekom tjedna, a oko 7:00 bi već skočio u vodu. Tako da sam sad ustao oko 9:00, a prije doručka sam otišao na laganu 30-minutnu vožnju vani.

Napravio sam zobene pahuljice za doručak. Kratko sam se odmorio i slijedio upute trenera, nakon čega je uslijedio trening na biciklu. Ako je vani loše vrijeme, prisiljeni smo voziti unutra na simulatoru ili na rolerima. Danas sam završio u roku od 1,5 sat."

"Uslijedio je ručak (recept možete pronaći dolje), a kasnije sam otišao još sat vremena se provozati kako bi razbistrio glavu.

Nastojim obratiti pažnju na jačanje središta tijela i modificirati trening plivanja, pa je ručak praćen treningom za snagu usmjerenim na vježbe za trbuh. Prije treninga uzmem 1 vrećicu Easy Burn napitka."

Easy Burn je napitak s okusom breskve. Pruža energiju za trening i tijekom dana, značajno povećava izdržljivost i rad u bilo kojoj sportskoj aktivnosti.

"Nikad ne propuštam istezanje nakon treninga. A onda večer provodim sa svojom djevojkom i mamom igrajući društvene igre."

Tomáš savjetuje

„Pozitivan savjet za sve koji ovo čitaju. Ne treba paničariti zbog virusa i gledati vijesti cijeli can, jer nam stres sve pogoršava. Usredotočimo se na pozitivno razmišljanje i jačanje tijela, jer znate kako kažu, zdrav duh u zdravom tijelu.

Sada imamo jedinstvenu priliku usporiti svoj stereotipni život i uživati u svakodnevnim trenucima. Za mene ta karantena znači više treninga i fokusiranja na moje nedostatke, a to su trčanje i vožnja biciklom. "

Bonus: recept za atletski i lagani ručak

„Meso skuhajte u vodi. Izrežite listove salate, stavite ih u zdjelu, dodajte prstohvat soli i šećera. Sve dobro promiješajte.

Krastavce, meso, rajčicu i papriku narežite na male kockice i dodajte 1 žlicu maslinovog ulja. Sve promiješajte i na kraju dodajte sojin umak po ukusu. "

Proizvodi za vas

-50%
Posebna cijena 179,99 kn Standardna cijena 359,98 kn
Pogledajte proizvod