Zadržavanje vode u tijelu je veliki problem

Recimo da izgubiš 1 kilogram masnoća u 14 dana.To je odličan rezultat ali kada pogledaš u zrcalo to ne vidiš, jer tvoje tijelo još drži kilogram vode.

 

Voda čini oko 60 posto ukupne tjelesne težine. Svaki dan izgubiš i zamijeniš 2 do 3 litre. Neke dane zadržiš više, a druge manje. Zadržavanje vode manifestira se otečenim prstima, gležnjevima i stopalima, nadutosti i osjećajem tromosti.

Većina muškaraca konzumira puno soli. Možeš smanjiti količinu soli u prehrani. Natrij je dobro poznati krivac kada je u pitanju zadržavanje vode. Ali nije jedini. Dijeta također može uzrokovati ovaj problem. Zašto tvoje tijelo zadržava više vode kada si na dijeti? Što možeš učiniti u vezi s tim? Provjeri 4 sigurna načina kako izbjeći zadržavanje vode.

 

1. Nemoj se izgladnjivati

Istraživanja su pokazala da produljeni kalorijski deficit drastično povećava razinu kortizola. To uzrokuje mnoge učinke u tijelu, kao što su otpornost na inzulin, nakupljanje masti u želucu i povećano zadržavanje vode. Dok je kalorijski deficit potreban da bi izgubio težinu, nemoj pretjerivati.

2. Nemoj pretjerano vježbati

Očito, vježbanje je potrebno ako želiš sagorijevati masnoće, dobiti mišićnu masu i izgubiti na težini. Ali pretjerivanje će, kao i izgladnjivanje, povisiti razinu kortizola. Iako vježbanje sagorijeva kalorije, ono također podiže razinu zadržavanja vode. Nema smisla gubiti masnoću ako se još uvijek osjećaš i izgledaš naduto.
Niži intenzitet vježbe smanjuje kortizol, i pomaže tijelu da se nosi s negativnim učincima stresa. Ovdje je umjerenost ključna.

3. Cheat meal je koristan za tebe

Zvuči previše dobro da bi bilo istinito, ali znanstveno je dokazano da će obrok za vrijeme niskokalorične prehrane izbaciti višak vode u tijelu. Najpoznatije istraživanje bilo je "Eksperiment Minnesota Starvation", gdje su volonteri išli na niskokaloričnu dijetu. Kada su dobili visokokalorični obrok kako bi proslavili, izgubili su značajnu količinu težine, doslovno preko noći. Njihova razina kortizola dramatično se smanjila, kao i količina vode u tijelu.

4. Popij kvalitetni diuretik

Kao što je već spomenuto, kada proces mršavljenja počne, masne stanice počinju ispuštati toksine i hormone, a vaše tijelo počinje gomilati vodu. Jetra i limfni sustav tada trebaju najviše podrške.
Ako se višak vode ne ispire, ponovno se apsorbira i osjećaš se tromo, ili čak bolesno.
Visokokvalitetni diuretski napitak poput Turbo Fixa ti pomaže riješiti se viška vode, i uspostaviti ravnotežu minerala.
Turbo Fix uklanja 27% viška vode, smanjuje oticanje i nadutost, ispire toksine iz sustava i podržava tvoj glavni organ za sagorijevanje masnoća - jetru. Najbolja stvar: zahvaljujući naprednoj formuli i prirodnim sastojcima, rezultati su vidljivi u roku od nekoliko dana.

TurboFix zlučuje vodu iz tijela, oblikuje figuru tijela i potiče djelovanje glavnog organa za sagorijevanje masnoća - jetru!