KREATIN: VIŠE OD IZGRADITELJA MIŠIĆA

Kreatin se prirodno proizvodi u našim mišićima, kao i u našem mozgu, bubrezima i jetri. Iako postoje različiti oblici kreatina na tržištu, jedan od najviše istraženih i znanstveno potvrđenih je kreatin monohidrat. Ne samo da je učinkovit i siguran za dugotrajnu upotrebu, već ima i brojne zdravstvene koristi. Ali što to točno radi?

Što je kreatin?

Njegova glavna funkcija je poticanje proizvodnje energije u stanicama. To vam pomaže da napunite molekule energije nazvane ATP (adenozin trifosfat), najbitniji oblik energije u stanicama. ATP ne postoji u neograničenim količinama i istroši se osobito brzo kad intenzivno vježbate.

Kreatin također pomaže u obnavljanju i rastu mišića, kao i hidratiziranju i smanjenju razaranja mišića. Jednostavno rečeno, pomaže vam u održavanju i stjecanju mišićne mase.

Više kreatina, više energije

Što više kreatina imate, više ATP-a će se proizvesti u vašim mišićima tijekom treninga visokog intenziteta. ATP obično nestaje nakon 8 do 10 sekunde fizičke aktivnosti visokog intenziteta; uzimanje kreatin monohidrata produžava trajanje.

Prema brojnim studijama, uzimanje kreatin monohidratnog može poboljšati vašu izvedbu i do 15% tijekom vježbi visokog intenziteta. Takvo poboljšanje može potrajati nekoliko mjeseci (ili čak godina) koje se postiže treningom. Ako imate malo rezervi kreatina (bilo da ste vegetarijanac, vegan ili stariji), možete primijetiti još veći napredak.

Gdje nabaviti kreatin?

Vašem je tijelu potrebno između 1 i 3 grama kreatina dnevno ili više ako ste puno fizički aktivni. Otprilike polovinu ovog iznosa proizvodi tijelo, dok se druga polovica mora dobiti iz vaših obroka. Najbogatiji izvori kreatina su crveno meso i riba.

Ako želite biti sigurni da unosite dovoljne količine kreatina, preporučujemo vam da uzmete visokokvalitetni dodatak kreatin monohidrata.

PowGen kreatin monohidrat

Ovaj visokokvalitetni proizvod promijenit će način na koji trenirate i pomoći vam da brže postignete snagu. PowGen kreatin monohidrat:

  • Povećava energiju i rast mišića.
  • Poboljšava performanse tijekom treninga.
  • Pojačava rad mozga.
  • To vam omogućuje da trenirate duže i intenzivnije.