Ketogena dijeta bez dovoljno L-karnitina ne djeluje

Stručnjaci su otkrili da ako idete na ketogenu dijetu, razina L-karnitina u tijelu se smanjuje i bez njega sagorijevanje masnoće usporava. Zašto nedostaje i što možete učiniti?

Aminokiselina L-karnitin je neophodna za sagorijevanje masnoće. Zadatak L-karnitina je da uzima masnoću u onom dijelu stanice koji je odgovoran za njihovu oksidaciju (izgaranje) - mitohondrije. Tek tada se masnoća može koristiti za proizvodnju energije.

U normalnim okolnostima, uz raznoliku i uravnoteženu prehranu, L-karnitin rijetko uspijeva. U slučaju ketogene prehrane, potreba za L-karnitinom toliko se povećava da potražnja često ne zadovoljava.

U nedostatku L-karnitina, ne dolazi do sagorijevanja masnoće

Cilj ketogene prehrane je smanjiti unos ugljikohidrata i povećati unos kvalitetnih proteina i masti. Tako ćemo prisiliti tijelo da koristi masnoću kao glavni izvor energije. Kao rezultat toga, počet ćemo gubiti suvišne kilograme i oblikovati svoje tijelo. U nedostatku L-karnitina, proces sagorijevanja masnoće se zaustavlja.

Vjerojatno ste primijetili da nakon određenog vremena vaša ketogena prehrana više ne funkcionira pravilno i više ne daje željene rezultate.

Zašto dolazi do nedostatka L-karnitina?

L-karnitin je esencijalna aminokiselina. To znači da ga tijelo može djelomično proizvesti. U normalnim uvjetima, 25% dnevne doze L-karnitina nalazi se u jetri i bubrezima, ostatak se mora unijeti u tijelo putem hrane.

Da bi tijelo imalo normalan unos L-karnitina, treba:

1) Jesti pravu hranu

Za poticanje prirodne sinteze L-karnintina u organima moramo konzumirati dovoljno hrane bogate aminokiselinama metioninom i lizinom te 3 vitamina koja djeluju kao kofaktor: vitamini B3, B6 i C.
Ako iz prehrane eliminiramo ugljikohidrate, riskiramo da ne konzumiramo dovoljno spomenutih vitamina.

2) Jetra mora imati normalnu funkciju

Glavni izvor L-karnitina u prehrani su životinje, posebno meso. Za dobru apsorpciju važno je da probavni sustav djeluje optimalno. Za prirodnu sintezu jetra i bubrezi moraju dobro funkcionirati.

Nažalost, oko 35% ljudi širom svijeta pati od masne jetre. Što znači da jetra ne funkcionira optimalno i da se L-karnitin ne sintetizira normalno.

Uživajte u snazi L-karnitina - intenzivno sagorijevajte masnoće i definirajte mišiće

L-karnitin pomaže povećati sagorijevanje masnoće i potiče regeneraciju nakon treninga. U kombinaciji s guaranom sagorijevanje masnoće je maksimalno.

U PowGen L-karnitin Max Power kapsulama kombinirali smo najjači oblik L-karnitina i guarane. Zato će PowGen L-karnitin Max Power djelovati bez obzira na prehranu i pružit će vam potrebnu dozu L-karinitina za pojačani metabolizam i maksimalno sagorijevanje masnoće.

Proizvodi za vas

-56%
Posebna cijena 139,99 kn Standardna cijena 319,98 kn
Pogledajte proizvod