4 PREDNOSTI L-KARNITINA

Često, ako slijedite zdravu prehranu, provodite sate i sate u teretani i pijete proteinske šejkove, a vaši mišići se jednostavno ne žele pokazati. Možda vam je potreban dodatni poticaj - ali koji? Jeste li ikada čuli za L-karnitin? U svijetu fitnesa L-karnitin je dobro poznat i cijenjen. Otkrijte i zašto!

L-carnitine je što?

L-karnitin je aminokiselina koja pomaže tijelu pretvoriti masnoću u energiju.

Prije svega, potrebno je znati da L-karnitin nije stimulans poput mnogih koji se koriste vrlo često prije treninga.

To je prirodna i potrebna tvar koju samo tijelo proizvodi, ali nažalost, samo u malim količinama. Nažalost, ovaj se proces može usporiti, ako ne sledimo uravnoteženu prehranu, ako odjednom uložimo više napora ili zbog promjena uslijed starenja.

Zadaća L-karnitina je da transportira većinu masti koju jedemo (dugolančane masne kiseline) u onaj dio stanice, koji je odgovoran za sagorijevanje masti kako bi se proizvela energija - tj. u mitohondrije. I tu se masnoća pretvara u energiju.

1. Brže sagorijeva masti

Bez L-karnitina, većina masnoća koje jedemo ne može se iskoristiti za energiju. Što je više L-karnitina dostupno, to je veća potrošnja masnoće, te se smanjuje prisustvo dosadnih masnih jastučića.

2. Povećava mišićnu masu

Kada vježbate, vaše tijelo troši više energije. Kako L-karnitin povećava potrošnju masnoće za proizvodnju energije, tijelo svoje resurse proteina i glikogena ostavlja u miru (rezerve šećera u jetri i mišićima, dizajnirane za hitne slučajeve). To znači da tijekom treninga nećete izgubiti svoje bjelančevine (tj. mišićnu masu), već samo rezerve masti. Što je i bolje!

Drugi utjecaj koji L-karnitin ima na mišićnu masu je smanjenje mikro ozljeda mišićnih vlakana koje se obično javljaju tijekom svakog vježbanja. Budući da postoji manje oštećenja mišića, manje je ozljeda testosteronskih receptora. Studije su pokazale da L-karnitin također povećava broj testosteronskih receptora. To znači da se više testosterona može vezati za ta mjesta primatelja, što utječe na povećanje mišićne mase.

Pokazalo se još da L-karnitin pomaže intenzivnijem treningu bez osjećaja umora.

3. Ubrzava regeneraciju mišića

L-karnitin pomaže ubrzati regeneraciju mišića pomoću različitih mehanizama.

Jedna od njih povezan je s ulogom L-karnitina u sagorijevanju masti: budući da tijelo prenosi masti uglavnom energijom karnitina, rezerve glikogena i vlastitih proteina su sačuvane. Rezultat: manje mikro ozljeda tijekom treninga i brža regeneracija.

Drugi mehanizam povezan je s boljom uporabom testosterona (poznat i kao "graditelj mišića") zbog povećane koncentracije testosteronskih receptora.

Treći mehanizam je sprječavanje djelovanja slobodnih radikala koji oštećuju mišićna vlakna - L-karnitin također ima ulogu antioksidansa u mišićima.

4. Poboljšava zdravlje kardiovaskularnog sustava

Odstranjujući masti iz krvi, L-karnitin sprječava ih da čine štetu tijelu. Na taj način štiti kardiovaskularni sustav i sprječava začepljenje krvnih žila (arterioskleroza).

Najčišći L-karnitin na tržištu!

Naš L-carnitine Max Power u obliku kapsula sadrži CarnipureTM - najčišći L-karnitin na tržištu koji se proizvodi u Švicarskoj i odlikuje se izvanrednom sigurnošću i učinkovitošću.

Naš L-karnitin je pravi proizvod ako želite poboljšati rezultate i brže smršavjeti.

Ove kapsule podižu razinu energije na taj način poboljšavajući sportske performanse i podižući razinu izdržljivosti. One također ubrzavaju sagorijevanje masnoće i omogućuju vam postizanje boljih rezultata i brže mršavljenje.

Proizvodi za vas

-67%
Posebna cijena 159,99 kn Standardna cijena 479,99 kn
Pogledajte proizvod