2 NAJBOLJA SASTOJKA ZA KETO DIJETU

Ako si fizički aktivan ili si upoznat s keto dijetom, to jest s manjim unosom ugljikohidrata, onda će ova 2 sastojka podići tvoju energiju i izdržljivost na višu razinu: MCT ulje (srednje lančane masnoće) i aminokiselina L-karnitin. Obje može značajno poboljšati topljenje masnoća za energiju i proizvodnju ketona.

Što bi bilo najbolje uzimati kao dodatnu pomoć, kako bi tvoje tijelo učinkovito i brže proizvodilo ketone, i pretvaralo masnoću u energiju? Odgovor je L-karnitin i MCT (srednjelančane trigliceride)

Zašto L-karnitin?

Većina masnoća koje unesemo u tijelo s hranom, ustvari su po svom sastavu veće molekule, tako zvani dugolančani trigliceridi. Tako velike molekule ne mogu bez pomoći ustupati u onaj dio stanice koji je zadužen da ih potroši – u mitohondrij. Za to im je neophodno potrebna aminokiselina L-karnitin koji je glavni transporter dugolančanih masnoća do mitohondrija, gdje počinje njihovo topljenje. Bez L-karnitina nema ni topljenja masnoća!

L-karnitin prirodno nastaje u jetri, ali u određenim slučajevima može nam početi nedostajati:

  • Zbog manjka određenih hranljivih tvari (bjelančevine, vitamina C, B3 i B6 te željeza)  
  • Zbog stresa (veća potrošnja vitamina)
  • Masne jetre (neoptimalno djelovanje jetre) ili
  • Povećanih potreba (ketoza).

Ako imaš nedostatak L-karnitina, tvoj trud će biti uzaludan. Dodavanjem L-karnitina, postići ćeš da tvoje tijelo uspješno i učinkovito troši masnoću, a ti ćeš biti manj iscrpljen.

Zašto MCT ulje?

MCT odnosno srednjelančani trigliceridi (masnoće) su tako posebne masnoće posebno zbog toga jer su tako male, zbog čega brže dođu do jetre na sagorijevanje. Jer su tako brzo dostupne, naše tijelo ih brzo upotrijebi za proizvodnju energije i ketona. Upravo po tome se MCT najviše razlikuju od dugolančanih masnoća.

Dugolančane masnoće prolaze kroz mnogo kompliciraniji postupak prije nego ih možemo iskoristiti: nakon obrade žuči i enzima lipaza, polaze na dug vijugast put preko limfnog sustava prije nego stignu do jetre. MCT to sve preskoče.

Dodavanje MCT ulja u ishranu s nižim unosom ugljikohidrata je odličan izbor, ako želiš:

  • Brže dostupnu energiju
  • Veću izdržljivost
  • Mentalni fokus i
  • Olakšati fazu prelaženja u ketozu (simptome tako zvane keto gripe »keto flu«).

Tako L-karnitin kao i MCT ulje možeš dobiti u novom paketu Keto Power koji sadrži:

  • L-Carnitine Power Shots ampule s L-karnitinom vrhunske švicarske kvalitete
  • Keto Drink s okusom koksa koji sadrži MCT ulje u prahu visoke koncentracije, pridobiveno iz kokosa

Proizvodi za vas

-30%
Posebna cijena 391,98 kn Standardna cijena 559,97 kn
Pogledajte proizvod